Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 3 juli 2012

Piff och Puff är i naturen.

Kommer ni ihåg de 2 små harungarna som vi fick ta hand om i början av Maj? De har nu blivit stora, och idag så var det dags för de att få tillbaka friheten igen. De senaste dagarna så har de varit ganska så stressade i sin utebur, så trots att de inte var riktigt uppe i vikt så beslutade vi att de skulle släppas för deras eget bästa. Vi har hittat en bra plats i anslutning till en hästhage och en äng med en hel del buskage där de kan gömma sig. De första dagarna så kommer transportburen att få stå kvar där vi gömde den för att de ska ha en fast tillvaro under tiden som de utforskar ängen och hittar egna ställen att gömma sig på. Vi lämnade också en del mat i buren, så imorgon går vi försiktigt dit och tittar om de ligger i buren, eller redan har hittat andra ställen.
Den tomma uteburen på gräsmattan togs genast i besittning av haren Puttefnask som tyckte att det var skönt att få lite större utrymme under dagtid.

 Drygt ett hekto i vikt och bara några dagar gammal med välling runt munnen.

 Dags för den sista vägningen.

 -Hur mycket väger jag? Jasså, drygt 8 hekto!

 Ska man våga sig ut i det fria?

 Puff var först ut ur buren och försvann lite trevande bort i det höga gräset.

Piff tyckte att det var säkrast att stanna kvar ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar