Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 17 juli 2012

Daglig rutin.

En av de dagliga rutinerna här hemma är att ta med gåsen Hans till bäcken för en simtur. Han behöver upptäcka att han är en vattenfågel, och samtidigt så tycker han att det är skönt med ett dopp. Det är bra fart på vattnet i bäcken tack vare allt regnande den senaste tiden, men det bekymrar inte gåsen. Trots den strida strömmen så paddlar han på mot strömmen utan några svårigheter.

Idag kom det även in en ung Björktrast på förmiddagen. Den hittades på en gräsmatta då en skata höll på att attackera den. Den var lite medtagen, men efter mat och vatten så har den kvicknat till betydligt så den ska vi nog inte behöva behålla så länge.






1 kommentar:

  1. Å Hans är så duktig,) Fint att se och läsa.
    Skönt att Trasten slipper den stygga skatan. Skator kan vara rätt grym, har sett många skator som dödat andra fåglar och sina egna.

    SvaraRadera