Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 25 juli 2012

Läget på Vilthjhälpen.

Det som vi har inne för tillfället är Gåsen Hans som snart kommer att börja träna vingarna. Harungen Puttefnask som kommer att vara kvar några veckor till. Igelkottungen som bara har har ett par hekto kvar innan den släpps där den hittades. Brevduvan som nästan gått upp 2 hekto sedan den kom in har sluppit ut ur buren idag tillsammans med den unga stadsduvan som vi haft ett tag, men brevduvan visade inga tendenser att ge sig iväg än och den unga duvan har bara börjat att träna vingarna.. Den lilla Måsungen som vi fick in halvdränkt äter och växer, och idag så började den att ropa på de vuxna Fiskmåsarna som flög över huset.
Vi har också fått besked om att Naturvårdsverket har tillstyrkt vår ansökan om att starta en rehabiliteringsanläggning, så nu ligger bollen åter igen hos Länsstyrelsen för det definitiva beslutet. Under tiden som vi väntar på vårt egna tillstånd så ligger vi fortfarande som filial under Ölands KFV. Så en del av semestern ska ägnas åt att börja bygga de stora voljärerna så att Länsveterinären kan komma och besikta det innan beslut kan tas.

 Igelkotten har vuxit ordentligt sedan den kom in.

 Vi fyllde barnpoolen till barnbarnen, men Kanadagåsen Hans upptäckte att den funkade åt han med.

 Givetvis så fick även den lilla Fiskmåsen ta sig en simtur i poolen.

Duvorna ovanpå hönsgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar