Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 30 juni 2012

Dags för lite frisläppningar.

Idag så släpptes den lilla Bofinkhonan som vi haft sedan midsommar. Vingen fungerade helt felfritt nu, så det var dags att släppas. Allt gick bra och den flög iväg tjock och fin som om inget hade hänt, förutom att den haft tillgång till mat konstant. I morgon så kommer vi nog att släppa Piff och Puff också, de springer fram och tillbaka i uteburen och vill bara ut. Vi ska först gå till det tilltänkta utsläppsstället och kolla så att det blir ett bra ställe med mycket mat och gömställen, och sedan ska de hämtas och släppas där. I övrigt så är det bra med alla andra djur, Gåsen Hans växer och äter. Lilla haren Puttefnask gör detsamma och duvungen piper konstant efter mat som den givetvis får också.
Jag har varit i kontakt med Länsstyrelsen om vårt tillstånd att rehabilitera djur och fåglar också under veckan. De tog emot ansökan den 11 Januari och vi har ännu inte hört något därifrån, så det var dags att puffa på lite tyckte jag. Tydligen så har vår ansökan diskuterats och farit runt bland olika instanser på LS, och det verkar som att ingen vill ta tag i den ordentligt. Så nu ligger tydligen bollen hos deras veterinär och den som är chef för rättsenheten. Frågan är bara varför den är där då den ska skickas till naturvårdsverket för det definitiva beslutet, och sedan tillbaka igen till LS. Så vi fortsätter att för tillfället ligga som filial till Ölands KFV för att kunna ta hand om fåglarna och djuren mer än 48 timmar. Myndigheter är inte roliga att ha att göra med som vanligt.

Bofinken innan den släpptes fri.

1 kommentar:

  1. Härligt att Bofinken mår bra och kan släppas fri. Ni gör ett kalas jobb verkligen!

    SvaraRadera