Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 27 juni 2012

Senaste nytt.

Fiskmåsen med svullen vingknoge blev inte bättre så igår var det dags för ett veterinärbesök. Tyvärr så visade röntgen att den hade skador på skelettet i vingen med lösa benbitar så vi tog beslutet att den skulle slippa lida mer.
På midsommarafton fick vi in en liten bofink med skadad vinge, så den har gått bandage ett tag. Igår slapp den bandaget och den flög lite fladdrigt omkring i buren. När den kom in så kunde den inte flyga alls, så den är helt klart på bättringsvägen.
Harungen ¨Puttefnask¨  äter och växer och har det allmänt bra, så det blir nog en stor fin hare av den om några veckor. Piff och Puff är i sin utebur och går sakta men säkert upp i vikt, och har nu nått en vikt strax över 0,5 kg så om ett par veckor så är det dags för frisläpp av de hararna.
Gåsungen Hans har vi försökt få att tillbringa natten utomhus i sin inhägnad för han börjar att växa ur sin innebur. Men hann är så präglad på människor att han bara piper och vill ha sällskap när det blir kväll, och hann kan inte komma till ro för natten i uteburen. Så han får fortfarande tillbringa nätterna i inneburen, men snart så håller det inte längre så han måste vänjas att vara själv ute.
Igår kom det in en lite duvunge som ramlat ur sitt bo, och den kan inte äta själv än så den måste matas. Den är väldigt mager så den måste matas ofta nu den första tiden.

 Röntgenbild på måsvingen. Den lilla ljusa fläcken högst upp är en lös benbit.

 Duvungen ryms i en hand än så länge.

 Inte är den vacker!


1 kommentar:

  1. jag tycker ändå att duvungen är en söt och näpen liten krabat<3 :-)

    SvaraRadera