Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 9 juni 2012

Gåsungen Hans blir bortskämd.

Den lilla gåsungen som döptes till Hans av de som hittade den har blivit ordentligt bortskämd. Är vi inte i närheten så piper den det allra ynkligaste tills vi kommer, så det är bara att låta honom vara med så mycket som möjligt. Det svåra är när det är kväll och sovdags, men igår så upptäckte vi vad man kan göra med en tom BaginBox påse. Vi fyllde den med varmt vatten och det var tydligen jätteskönt att ligga där, så den somnade gott igår kväll.

 Den trivs bra i sin utegård gjord av en pallkrage.

 Vatten är gott!

 En varm och skön BaginBoxpåse till natten.

Annars så duger husses varma hals också bra.

3 kommentarer:

  1. näe....åhhh vilken underbar bild urban<3
    jösses, där har du ett ögonblick som värmer så gott<3 han känner sig trygg i din famn<3
    ska bli intressant att följa även denna blogg:-)
    varm hälsn anna

    SvaraRadera
  2. Å jag smälter,,,herre min ge vad mysigt;)

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga bilder på Hans. Det känns jättebra att vi kunde lämna honom i så trygga o kärleksfulla händer. Ännu bättre är det att kunna följa hans öde o äventyr hemifrån.
    Bra med spegel o baginboxpåse. Hade jag tänkt efter lite, så hade jag gärna skickat med vetekudden som vi använde som värmare. Han gillade ju även hundens gamla luggslitna tennisboll. Såg väl ut som ett syskon kanske. Jag kan inte säga annat än att vi saknar honom oerhört, eftersom han var i så stort behov av sällskap o närhet. Kanske hann vi med o skämma bort honom lite, men jag ser ju att vi inte är ensamma om det:-)
    Vi följer bloggen med glädje o förväntan. Kul att följa alla era "skötebarn". Ha det så gott
    mvh Lotta med familj

    SvaraRadera