Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 19 juni 2012

Hur går det på gården?

Eftersom vi har en del djur och fåglar inne för tillfället så finns det en hel del som ska göras varje dag. På morgonen innan vi åker till jobbet ska alla djur kollas och få mat, och sedan när man kommer hem så är det samma procedur igen, samt lite städning och vägning en del dagar. Fiskmåsen ska vi ta av bandaget på imorn för att se om svullnaden har lagt sig lite, och om vi misstänker ett benbrott så blir det en tur till veterinär för röntgen. Gåsungen Hans går ute hela dagen för att beta på gräsmattan, för om han skulle vara inne i en bur så skulle han smutsa ner för mycket med en massa städning som följd. Han får bara tillbringa nätterna inne än så länge. Den lilla haren ¨Puttefnask¨ är ganska duktig och äter sin välling med lite trugande, men det går bättre och bättre för varje måltid.

 ¨Puttefnask¨ gör skäl för namnet, för han är inte stor.


En liten bildserie på gåsen Hans som bara växer och växer.




2 kommentarer:

  1. Härliga bilder och ni är underbara människor!

    SvaraRadera
  2. hihi..jag ler så gott här:-) lille puttefnask. ja,men är man en liten,liten "duling" så är det ju klart att man får heta puttefnask,hihi:-) <3

    varm hälsn.anna

    SvaraRadera