Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 11 maj 2014

Mycket just nu.

De senaste dagarna har det varit full fart hos oss då vi fått in flera fall. Igår kom det in en Fiskmås med en allvarligt skada vinge som tyvärr inte gick att fixa och idag så har vi hämtat två små fågelungar. Den ena var en Grönsiska som verkar ha hjärnskakning efter att den troligen flugit emot ett fönster eller något och den andra är en nästan flygg Björktrastunge. Björktrasten vräker i sig köttfärs och Grönsiskan har också börjat att äta när vi matar den.
Den lilla gåsungen har fortfarande  problem med balansen, men den har börjat att äta själv när det bjuds mat så vi får hoppas att det blir någon bättring de närmaste dagarna.

 Grönsiska.

  Grönsiska.

 Björktrast.

  Björktrast.

Gåsungen får sig ett bad.

1 kommentar:

  1. Det är allt lite tyst och tomt utan tjattrandet från Björktrastungen. När beräknar ni kunna släppa den i frihet. Mvh Jenny Upphittaren

    SvaraRadera