Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 14 maj 2014

Ekorre rapport

Den stora ekorren har nu fått sin frihet så vi hoppas att det går bra för den. På morgonen igår så öppnade vi burdörren så att den kunde gå ut när den ville. Det dröjde inte lång stund innan den upptäckte den öppna dörren och kom ut för att undersöka allting nytt. När vi kom hem från jobbet på eftermiddagen så lockade vi på den och i en tall en bit bort svarade den och kom nedskuttande till oss. Trots att den haft fri tillgång till buren och maten där inne så hade den nog inte varit där sedan den kom ut, för det var en mycket hungrig ekorre som mötte oss. Så vi lyfte in den i buren där den vräkte i sig hasselnötter under tiden som vi gick därifrån. Senare på kvällen när vi kollade buren så hade den stuckit iväg igen, så vi hoppas att den nu lärt sig att det finns mat där.

Den lilla utmärglade ekorrungen klarade sig tyvärr inte efter sin förmodligen långa svält. Trots att den åt ganska bra så fick vi den inte att gå upp i vikt utan den blev bara svagare och svagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar