Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 31 maj 2014

Björktrast, Ekorrar och en ekorrjägare.

De senaste dagarna så har det varit en hel del att göra för oss då vi har en del djur hemma för tillfället. Björktrasten som vi haft nu ett tag har fått en ring omkring sitt ena ben och kommit ut i det fria igen. Det första dygnet så fanns den på tomten omkring huset och tiggde lite mat ibland, sedan så har den inte synts till något mer så den hittade nog sina björktrastkompisar som finns här.

Björktrasten.

Ekorrungarna har haft lite problem att gå upp i vikt då de har varit väldigt svårmatade med vällingen, men nu verkar det som att det problemet har släppt så vi borde se en viktökning den närmaste tiden. De äter även av det andra som vi lägger in till de som hasselnötskärnor, morot, torkad svamp, pinjenötter mm. De är också lite mer aktiva nu när de börjat att vänja sig vid oss.
De är väldigt olika så det är inga problem att se skillnad på de heller. Den ena är jätteröd i pälsen och den andra dra mer mot det mörka hållet med mycket svart i pälsen.

 Den röda Ekorrungen.

  Den röda Ekorrungen.

 Den mörka Ekorrungen.

 Den mörka Ekorrungen.


Vi har även haft en ypperlig ekorrjägare inne ett dygn då en Mård blev funnen i vägkanten och transporterades till oss. Det var en hona som hade ungar någonstans i skogen så turligt nog hade den bara  en hjärnskakning och kunde släppas efter ett dygns vila.

 Mård.

 Mård.

1 kommentar:

  1. Roligt att se våra gäster pigga o fina.
    Hållt tummarna hela vägen o hoppas dom kommer tillbaka.
    Mvh Joakim på Byggevägen

    SvaraRadera