Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

fredag 9 maj 2014

Knipan har fått en ny familj och vi en liten gåsunge.

Efter jobbet så åkte jag till en damm där det brukar finnas knipor med ungar för att se om det fanns någon fosterfamilj till knipungen. Först så såg jag bara ett par gräsänder och ett par vuxna knipor och ställde in mig på att få föda upp den lille. Men plötsligt så rörde det sig i vassen vid stranden och en knipfamilj kom utsimmande och turligt nog så verkade ungarna vara lika små som den vi hade. Så efter att jag varit hemma och hämtat kikare och kamera så åkte vi tillbaka till dammen och letade rätt på familjen igen. I kikaren så såg jag att ungarna var lika små så det var bara att gå ner till stranden och släppa i knipungen. Efter en stund så simmande den iväg till sin nya familj och blev omedelbart mottagen.

 Den lilla Knipan.

 På väg till sin nya familj.

 Snart ikapp.

Familjen drar iväg.

Vi har även fått in en gåsungen som en katt kom hem med i munnen. Den har ett bett i sitt ena lår och det verkar som att det är lite infekterat också, så den har svårt att stödja på det benet. Tyvärr så är kattbett i fåglar nästan lika med blodförgiftning och det är inte vanligt att man klarar dessa fåglar, så vi får se hur det går för den.

 Gåsunge.

 Gåsunge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar