Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 14 maj 2014

Full fart.

Det har varit lite mycket de senaste dagarna så det har varit full upp här hemma. Den lilla gåsungen klarade sig inte efter sina skador och igår fick vi in en Ormvråk som krockat med en bil. Tyvärr så hade ormvråken brutit ryggen och skulle aldrig ha blivit återställd igen, så den slapp sitta i vägkanten och svälta ihjäl.

Igår kväll så fick vi även rycka ut för att titta på en kanadagås som hade ett skadat ben. Det gick inte att fånga gåsen för att kolla den då den tog till vingarna och flög ut i vattnet.

Ekorren hade tillbringat natten på ett annat ställe än i sitt bo i buren, men gjorde ett besök idag på eftermiddagen för att äta lite hasselnötter hos oss.

Grönsiskan är på väg att bli helt återställd och kommer förmodligen att släppas i början av nästa vecka.
Även Björktrasten har det bra, men måste växa på¨sig lite till innan den släpps.

Vi håller även på att förbereda oss för vårt deltagande i Gamleby på Grönt Veckoslut hos lantbruksgymnasiet där som börjar på fredag.

 Vår rehabiliterade ekorre.

  Vår rehabiliterade ekorre.

Den fina ormvråken som tyvärr inte klarade sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar