Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 26 maj 2014

Fredagen som gick.

Den senaste fredagen blev en ordentligt fullspäckad dag för nu börjar årets första ungkullar visa sig. Det var flera samtal om upphittade fågelungar under dagen och det mesta kunde lösas över telefonen. En kråkunge fick vi åka och titta till då den ramlat ur sitt bo, men kråkföräldrarna fanns hos den och inget var brutet. Så den fick stanna hos sina föräldrar som garanterat klarar den bättre än vad vi gör.

Vi har även fått in två stycken nya små ekorrar som befinner sig hemma hos oss nu tills de blir stora nog att klara sig själva. De är väldigt magra så de får välling mellan den övriga maten som de äter, för att de ska öka i vikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar