Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 9 juli 2013

Mycket på gång.

Just nu så är det full fart med allt som ska hinnas med på dagarna, matningar, tillsyn, frisläppningar och nyinkomna fåglar. Så det är svårt att hinna med uppdateringarna här på bloggen, men här kommer en liten rapport vad som är på gång för tillfället.


 Talgoxen från ett dagis och Blåmesen som blev funnen i en köksfläkt har nu blivit ringmärkta och utsläppta i friheten igen. De har den senaste tiden befunnit sig i den stora uteburen, så idag var det dags att öppna dörren så att de kunde flyga ut när de var redo. Vi kommer att lägga ut mat där de närmaste dagarna om de skulle komma tillbaka för att övernatta där.

 Fiskmåsen äter fisk och badar i sin balja och till helgen så är den redo för att släppas verkar det som.

 En tjädertupp som vi fick in för några dagar sedan hade ett brutet ben och var väldigt mager. Benet hade redan läkt så där kunde vi inte göra så mycket, så den kommer nog att halta resten av sitt liv. Men den har ätit friskt och kommer att släppas i fina tjädermarker om ett par dagar.

 Ringduvorna växer så det knakar och så fort man kommer i närheten av deras bur så börjar de att tigga för fullt eftersom de vet att det kanske blir matdags.


Av de två Tornseglare som vi hade så är det bara den ena kvar då den andra slutade att äta och bara blev magrare och magrare.
Men idag så fick vi in en ny Tornseglare som hittats på en altan och den var av ungefär samma storlek som den vi hade, så nu har den sällskap igen. Den nya är den som är märkt med lite nagellack på stjärten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar