Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 3 juli 2013

Frisläppning och senaste nytt.

Idag så släppte vi de två harungarna som vi har haft i knappt två månader, för de var nu uppe i den storlek då de kunde släppas. Och allt gick bra vid släppningen och de kommer säkert att anpassa sig bra till den nya miljön omkring ängen som ligger ett hundratal meter från vårt hus.

 Så här små var de när vi fick in de när de blivit funna i en vattenpöl.

 En betydligt större hare var det idag och gåvan vi fick har räckt till lite mat åt de. Ett stort tack för den!

 I väntan på att bli burna till sitt nya hem.

 Porten till friheten öppnas.

 Den som varit mest framåt hela tiden ville genast ut och undersöka omgivningarna.

 Den större av de två låg kvar en stund i transportburen innan även den tog sig ut.

De två Tornseglarungarna som vi fick in för en vecka sedan har nu fått fjädrar och vi har jämt göra att stilla deras hunger. Som tur var så fick vi en välbehövlig gåva i samband med att de hämtades så de får gott om mat när de vill. Ett stort tack för den gåvan!

Blåmesen och Talgoxen huserar nu i den större utevoljären som vi har och man ser att de börjar att söka föda själva, så de kommer nog att släppas till helgen då vädret ska bli lite bättre.

De två Ringduveungarna tigger mat mest hela tiden och nu har de vant sig vid att vi är deras föräldrar, så vi får se hur snabbt de växer och blir stora.


1 kommentar: