Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 14 juli 2013

De växer, och en frisläppning.

Ringduvorna växer och den större har börjat att flyga upp på pinnarna i buren under tiden som den mindre ligger kvar i redet. De har inte börjat att äta själva ännu, vilket är ett krav för att de ska kunna släppas ut.Tornseglarna växer också och de har nu fått en lite större bur med mera utrymme och de triggar varandra när det är dags för mat.
Den nya som är på bilden har nu blivit van vid att bli matad av oss och tigger så fort den hör oss.

Tjädern har nu ätit upp sig och igår så släppte vi tillbaka den i naturen igen. Det första den gjorde var att börja äta blåbär när den kom ut, så den var nog ganska trött på maten den fått hos oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar