Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 20 juli 2013

Det går framåt med djuren.

Just nu så är det full fart här hemma och för tillfället så har vi 3 Tornseglare, 1 Hussvala, 2 Fiskmåsar, 2 Ringduvor och 2 harungar inne.
Fiskmåsarna är nu riktigt stora och kommer att släppas under veckan som kommer och även de 2 Ringduvorna börjar att klara sig själva nu.
Hussvalan kommer också att bli släppt och Tornseglarna visar själva när det är dags. Tornseglare slutar att äta under ett par dagar innan de blir oroliga i buren och då är det dags att bli fria.
Hararna måste upp i en storlek på över 500 gr innan de kan släppas och det dröjer ett antal veckor till dess.

 Tornseglarna och hussvalan trivs bra ihop.


Hararna är nog inne på andra eller tredje kullen för året. Den ena hittades på en innergård mitt i stan och inga vuxna harar har setts där och den andra blev hemburen av en katt så den visste man inte var den kom ifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar