Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 13 augusti 2012

Tornseglare och arbeten.

Tornseglarungen som vi fick in för ett tag sedan växer och mår bra. Vingpennorna har inte vuxit ut helt, så den kan inte flyga än. Men om ett par veckor så borde det vara dags att flyga.

 Tornseglare.

Jag har även satt fart med en del markarbeten m.m. för att få anläggningen i ordning så att Länsveterinären kan komma och besikta det. Efter besiktningen så kanske det blir några påpekanden som ska åtgärdas innan Länsstyrelsen kan ta beslut i frågan, sedan är det bara att börja ta emot fåglar/djur under eget tillstånd. Just nu så kör vi som filial till Ölands KFV.

 Mot husväggen blir det en lågdel med mindre burmoduler och i det yttre ska det bli en stor voljär för flygträning av större fåglar. I huset finns utrymme för att flygträna en del fåglar inomhus.

Burmodulerna kan byggas ut till den storlek som behövs för tillfället, eller delas av i flera mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar