Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 25 augusti 2012

Glädje och sorg.

Idag så var det dags för lite frisläppningar av fåglar igen. Igår blev Tornseglaren och Fiskmåsen ringmärkta och idag på förmiddagen så var det dags att komma ut i det fria igen. Tornseglaren släppte vi här hemma, och den satt bara en kort stund i handen innan den flög iväg. I början gick det lite ostadigt, men snart nog så blev den säkrare på vingarna. Den flög runt runt ovanför oss, och steg högre och högre tills vi tappade den ur sikte. Otroligt att de börjar flyga direkt utan att ha tränat sina vingar någonting!

 Kvällen innan det var dags så klättrade den runt i sin bur.

 En sista blick på de som räddat den.

 Nu är frisläppningen nära.

 Här bär det iväg.

 Vingarna fungerar som de ska.

Sedan så var det dags att åka in till stan och hamnen för att släppa Fiskmåsen. Vi öppnade bara transportburen, och den gick ut på en gång och tog sina första lite stapplande vingslag. Men som med Tornseglaren så gick det bättre efter en stund. Den gjorde en liten mellanlandning på vattnet innan den flög längre ut i hamnen och slog följe med andra fiskmåsar.

 Fiskmåsen är på väg ut.

 Efter ett par varv i inre hamnen så bar det iväg utåt.

 Den tog sikte på Gotlandsbåten först innan den flög utåt till de andra måsarna.

Det sorgliga idag var att vi inte hittade Kanadagåsen idag på morgonen, så jag gick en runda på tomten för att se om han var någon annanstans. Men när jag kom ner till den nedre delen av tomten så fick jag se att det låg en hel del fjädrar där, och när jag gick dit så var det gåsfjädrar som låg där. Och de var avbitna så det var nog räven som har tagit honom under tidig morgonen. Det är inte kul att han inte finns mer, men det är sådant som händer. Om vi hade haft honom instängd hela tiden så hade han inte fått något bra liv, så han har nog haft det bra fram tills nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar