Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 8 augusti 2012

En dag med mycket jobb.

Dagen startade med att barnbarnen kom på besök, och sedan var det dags för Haren ¨Puttefnask¨ att släppas ut i det fria igen. Han var lite tveksam först men efter lite puttande på transportburen så gjorde han en rusning ut i det fria. Och det var ett riktigt paradis som den kom till, massor med maskrosor, klöver och rölleka fanns det i hagen där den släpptes.
Sedan så var det skötsel av djuren som vi har inne just nu, innan det var dags att köra iväg med Igelkotten till stället där den hittades. Den får nu tillbringa några dagar i en inhägnad för att känna sig hemma innan den tas bort och den är fri att gå vart den vill.
Göken som vi fick in igår mådde inte så bra, så på eftermiddagen idag så flög den iväg till sin gökhimmel.
När jag sövde mitt barnbarn så kom det ett telesamtal om en duva i stan som inte verkade må så bra, så när lillan var sövd var det dags att åka en sväng igen. Duvan fångades in med lätthet och vi kunde då konstatera att den hade snärjt in fötterna i någon sorts tunn lina. Så den fick följa med hem där vi tog bort linan och samtidigt kunde vi konstatera att den även var väldigt mager. Så det blir några dagars rehabilitering med mat och vatten innan den körs in till stan igen.

 ¨Puttefnask¨i transportburen på väg till friheten.

 Friheten är nära nu.

 Vi och barnbarnen tar ett sista farväl av igelkotten.

 Inhägnaden som den ska vara i de närmaste dagarna innan den tas bort.

 Duvan med sina insnärjda fötter.

 Som tur var så hade inte linan skurit av blodtillförseln till tårna, men den skulle inte ha överlevt så många dagar till med sina insnärjda fötter. All heder åt de människor som har empati för våra vilda djur och fåglar.

Det var en liten men dödlig bunt med lina som vi tog loss på duvan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar