Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

torsdag 2 augusti 2012

Gåsen har varit på kanottur m.m.

Igår så fick vi för oss att ta kanoten, lägga den i bäcken och paddla ut i sjön med lite fika. Givetvis så fick Gåsen Hans följa med på turen. Till att börja med så simmade han bredvid kanoten, men när vi kom till utloppet i sjön så var det fullt med vass som skapade problem. Då ville han komma upp i kanoten en stund, och det fick han givetvis göra men när vi kom ut på öppet vatten igen så fick han simma igen. Vi paddlade tvärs över sjön till en liten bergknalle där vi stannade och fikade, och gåsen gick lugnt och betade gräs m.m. under tiden. På väg hem så blev det samma procedur igen när vi skulle igenom den täta vassen, och sedan hade vi en trött gås som somnade in på gräsmattan efter den långa simturen.

 Skönt att stanna en stund och putsa sig.

 Sedan får man sträcka på vingarna.

-Ska jag orka simma tillbaka igen?  Vårt hus ligger på andra sidan det som syns i bakgrunden.

Det har även hänt en del annat på sista tiden här hemma. Vi fick in en liten Tornseglare som vi nu haft i drygt en vecka. Och idag så var vi och hjälpte en igelkottfamilj ut  i friheten igen efter att de fallit ner i en betonggrop framför ett källarfönster.
Tråkiga saker som hänt är att Brevduvan gick bort härom dagen, och vi fick in en Kråka med ett tråkigt vingbrott i den ena vingen. Vi var även och hämtade en liten igelkottunge som var angripen av fluglarver och i väldigt dålig kondition.

 Tornseglare.

Kråka med svårt vingbrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar