Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 16 juni 2013

Mera fåglar.

De senaste dagarna har det märkts att många fågelungar börjar att komma ut i markerna, för det är en del samtal om de stackars små övergivna ungarna.
När det gäller måsungar så ska man låta de vara för deras föräldrar har koll på de små. Men om de springer runt på vägar så kan man flytta de till en gräsmatta eller något annat ställe undan trafiken. Ibland så blir de skadade eller attackerade av skator mm så då måste de tas omhand och för tillfället så har vi två st fiskmåsungar inne med skador.Den lilla talgoxen äter som en häst och njuter av tillvaron att nästan alltid vara mätt, men det ska ju matas nästan hela tiden annars börjar den att protestera.


Igår fick jag även hämta en liten nästan flygfärdig blåmes som hade ramlat ner från boet och befann sig i en köksfläkt. Det fanns ingen möjlighet att få tillbaka den i sitt bo så den kommer att få vara hos oss tills den kan börja hitta mat själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar