Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 2 juni 2013

Lyckad rehabilitering av en ny art.

Idag fick vi in en Storlom som blivit funnen på en gräsmatta när ägaren skulle klippa gräset. Vi kunde inte hitta några skador på den förutom lite skavsår här och var, så det var bara att konstatera att den kunde släppas. Efter ringmärkning så åkte vi iväg till den lite större sjön en bit bort och släppte den vid badplatsen och den började låta och sprattla så fort den fick se vattnet. Den sprang först en bit på vattnet innan den lugnade ner sig och började simma utåt samtidigt som den ropade ett par gånger.

 Ringmärkning pågår.

 Lite aggressiv var den.

 Lite lugnare innan den ska ner i transportlådan.

 Nu är den snart i vattnet.

 Fri igen!

 Snabbt bort från det farliga.

Avskedshälsning.

4 kommentarer:

 1. Jag blir så glad varje gång jag läser en solskenshistoria på Er blogg. Ni gör så fint jobb.

  SvaraRadera
 2. Å vad härligt,) Vacker syn när du släpper den fri...fri som en fågel ska vara;)

  SvaraRadera
 3. https://www.facebook.com/VilthjalpenOskarshamn
  Här kan ni se filmen från frisläppningen:)

  SvaraRadera
 4. så ljuvligt att se detta urban...jag har sagt det driljarder gånger innan:) men det tåls att sägas minst lika många gånger till! ni är GULD värda<3
  varm hälsn.från anna

  SvaraRadera