Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 26 juni 2013

Full fart med djuren.

Nu har vi en hel del att göra eftersom vi har flera fåglar och djur inne, och det är en hel del telesamtal om fågelungar som hittats mm. men här kommer en rapport om vad som händer för tillfället hos oss på Vilthjälpen.

 Kråkan har nu blivit av med sin hjärnskakning och börjar att bli ganska självständig, så den har blivit släppt ut i friheten igen. Men den finns kvar runt gården och tigger mat än så länge.

 Fiskmåsungen växer av kattmatsdieten och kan släppas om några veckor då den borde kunna flyga.

 Hararna växer och snart är det dags för frisläpp av de. Den ena är mycket större än den andra så den kommer förmodligen att släppas först för de håller ändå inte ihop ute i det fria.

 Takläggningsarbeten brukar ofta ske sommartid under fåglarnas häckningssäsong. Så dessa två små Tornseglare matas konstant här hemma efter att de blivit funna under tegelpannorna.

 Talgoxen som blev funnen på ett dagis i Mönsterås har nu blivit stor och inom en snar framtid så kommer den att börja äta själv.

Den lilla blåmesen som hittades i en köksfläkt bor tillsammans med talgoxen och de kommer att placeras tillsammans i den stora utevoljären när båda är redo. Efter någon veckas vistelse där så är det friheten i naturen som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar