Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 10 maj 2017

Hare och Ekorre.

Vi fick in en liten hare för drygt 2 veckor sedan som en katt tagit in och den hade inga skador alls. Till att börja med så var den lite svårmatad men nu vet den exakt vad det finns för god välling i nappflaskan. Den har även börjat att äta saker som den kan hitta ute i naturen, så om någon vecka till bör det vara dags för uteburen och fri tillgång på grönt.


Vi har även en liten Ekorre inne för tillfället som hittades av en hund för knappt en vecka sedan. Den har ätit lite välling till att börja med, men nu gått över till enbart annan mat. Än så länge så sover den mest i buren men det lär inte dröja länge innan det är full fart även där och dags för en utebur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar