Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 20 maj 2017

Lite udda fågel och haren

Idag så fick vi åka och hämta en and som inte kunde flyga. Döm om vår förvåning då det var en ejder som förmodligen landat av misstag flera km från havet där den normalt finns. Ejdern är en tung dykand med benen placerade ganska långt bak på kroppen, så den behöver en lång startsträcka innan den kommer upp i luften. Och det klarar den definitivt inte på land utan måste starta från vattnet. Varför den landat där den gjorde vet ingen, men vi hittade inga skador på den så det blev en snabb omplacering till havet för den.


Haren som var liten när den kom till oss har nu vuxit sig och har placerats i en utebur fram tills den släpps. Det är skrämmande för en hare att placeras i en ny miljö, så än så länge ligger den mest och trycker i sitt bo i buren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar