Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 30 maj 2017

Låt fågelungar och djurungar vara ifred.

Nu är det dags för alla små fågel- och djurungar att börja se sig om i världen. Vi får mängder av samtal där det ¨hittats en övergiven unge¨ och de allra flesta ggr så är den lille inte alls övergiven.
Det är fullt naturligt att harmamman lämnar sina små ensamma för att sedan komma ett par gånger per dygn och ge de mat. Likaså så har många fågelungar ett så kallat ¨hoppstadie¨ då de under ca en vecka mest hoppar omkring på marken och blir matade av sina föräldrar.
Sedan så har vi ju måsungarna! Det är helt naturligt även där att de nästan nykläckta ungarna hoppar ned från hustaken för att sedan spankulera omkring på marken till de blir flygfärdiga. De piper ynkligt hela tiden för att tigga mat av sina föräldrar och inte för att de är övergivna av sina föräldrar.


Så låt de små vara där de är, för de har det bäst hos sina föräldrar!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar