Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 24 april 2017

Ny transport av Tjäderhönan och lite andra djur.

Tjäderhönan som blev hämtad vid en skola i centrala Oskarshamn och släppt i skogen, dök efter ett par dagar upp på en golfbana några km från platsen där den släpptes. Så det blev ett nytt infångande och transport ännu längre ut i skogen än tidigare, där vi hoppas att den stannar.

 På den nya platsen där vi släppte tjädern var det gott om färsk tjäderspillning längs vägen.

Så vi får hoppas att hon stannar på denna plats.

Vi har även fått in en ganska nykläckt Morkulleunge som en katt tagit in, tyvärr så var den så skadad att den inte gick att rädda.

Vi har även fått in årets två första harungar de senaste dagarna, varav den ena blivit hackad av skator med ett skadat öga som följd och den andra som vi inte hittar några skador på blev inburen av en katt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar