Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 8 april 2017

Släpp av gräsand här hemma.

Idag släppte vi den gräsandhona som vi haft ett tag nu. Hon blev mer eller mindre attackerad av en massa hanar i dammen vid Stadsparken och var inte speciellt pigg när hon kom till oss. Tilltufsad, blodig och allmänt dålig så fick hon mat, värme och vatten och piggnade till igen. Efter ringmärkning så släppte vi henne i bäcken här hemma så att hon kunde simma ut i sjön till de andra änderna där.

 Fortfarande lite tilltufsad i nacken men i övrigt pigg.

 Dags med lite vatten under fötterna igen.

Härligt att få simma ut i sjön till de andra änderna där.

1 kommentar:

  1. Hej Urban!

    Trevligt att se utsläppen av dina räddade fåglar!
    Jag har dock en liten teori varför din gräsand blivit mobbad. Näbbfärgen stämmer inte riktigt med en normal gräsandshona tycker jag, och jag undrar om det inte rör sig om en intersex? Den har nästan samma näbbteckning som en 1k hane. Kanske därför den blivit utstött och mobbad?

    Ha det bra! /Hälsningar Marcus Thuresson, Gävle.

    SvaraRadera