Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

fredag 14 april 2017

Transport av en lite udda fågel på en udda plats.

Igår så lyckades vi fånga in  den Tjäderhöna som hållit till utanför en förskola här i Oskarshamn en tid och hon fick vila upp sig över natten hemma hos oss. Det är inte vanligt med tjädrar i stan och definitivt inte en höna som i detta fall, men även hönor kan bli lite tokiga som en del tuppar blir ibland och helt förlora sin skygghet för människor.
I detta fall så blev hon jagad och stressad av barnen på skolan så det var bra att vi lyckades fånga in henne till sist. Jag har ett ställe i skogen en bit hemifrån där det finns tjäder så det blev en bra plats att släppa henne på. Hon klev snällt ut ur transportburen och gick iväg en bit innan hon tog till vingarna en kort bit innan hon landade och började att äta och bete sig som att hon aldrig varit på besök i staden. Hon blev ringmärkt innan släppet så vi får hoppas att hon inte flyger tillbaka till stan igen, för då får vi flytta henne ännu längre bort.

 Snäll och foglig tjäder vid ringmärkningen. Kliver sakta ut ur buren när den öppnas i skogen.

 Kollar läget från en stock....

 ....innan den går vidare.

 Ny utsiktspost innan den tar till vingarna en kort bit.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar