Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 28 mars 2015

En ny fågelart till oss.

Idag på eftermiddagen så fick vi in en Sångsvan som blivit påkörd av en bil och lämnad i vägkanten. Som tur är så finns det personer med empati för våra djur och de tog hand om den och transporterade den till oss. Eftersom vi jobbar helt idéellt med detta så är vi mycket tacksamma då upphittarna kommer till oss med djuren istället för att vi ska åka och hämta de. Det blir många mil ändå under ett år för oss, men det är det värt då djuren slipper ligga och plågas istället.
Sångsvanen har troligen brutit sitt ena ben vid fotleden och skadat den ena vingen lite lätt, så vi får hoppas att det går att fixa till den. Förmodligen så behövs en röntgen av leden under veckan.

Ung Sångsvan. --- Young Wooper Swan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar