Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

fredag 13 mars 2015

Nu rör det på sig igen.

Igår släppte det loss efter en lång, lugn period och vi fick in en Koltrast med en förmodad hjärnskakning. En liten stund efter det så kom ett samtal om en liten harunge som en katt burit in och idag var det ett samtal om en knölsvan som landat fel i ett träd och fastnat.
Harungen är nog mindre än en vecka gammal och mår efter omständigheterna bra och verkar helt oskadd. Vi får i den välling och den är pigg, så de närmaste dagarna kommer att visa om den kommer att klara sig. Problemet är om katten skadat den med sina tänder och gett den en infektion, vilket så gott som alltid innebär livshotande problem.
Koltrasten sitter i sin bur och har idag börjat att äta själv, så även för den finns det hopp om för ett frisläppande. Knölsvanen befann sig strax utanför Linköping och blev nedhjälpt ur trädet av de som fann den, men den blev kvar på platsen hos de som bodde där, som nu håller koll på den.

En liten harunge på knappt 100 gram.

1 kommentar:

  1. Håller tummarna för att alla "era" djur blir friska och kan släppas igen. / Monika (harpalten)

    SvaraRadera