Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 1 april 2015

Nya patienter:

Tyvärr så blev bedömningen av Sångsvanen att den inte skulle bli bra i sin fot igen, så den fick somna in för att slippa lidande och en lång rehabilitering.
Men istället har vi fått in två nya fall att ta hand om för igår hämtade vi en ung stadsduva som troligen ramlat ner från sitt bo och skadat sin ena vinge och idag var det en kattuggla som krockat med ett fönster. Kattugglan är vi inte riktigt säkra på skadorna på då den ena vingen hänger på den, men vi hittar bara lite svullnad. Så det blir uppbindning på den vingen och förhoppningsvis är det bara en svit av krocken som den lider av.

 Kattuggla.

Stadsduva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar