Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 23 mars 2015

Det går inte så bra nu.

Tänkte att det var dags för en liten uppdatering igen. Koltrasten släpptes som beräknat efter sin ringmärkning, men med de andra har det inte gått så bra.

 Den lilla harpalten fick problem med magen och vi lyckades inte vända det till det bättre, så den fick somna in när den blev mycket dålig.

 Berguven som krockat med ett fönster hade förmodligen värre skador än befarat och klarade inte sina skador utan somnade in under natten till lördagen.

Idag fick vi in en stadsduva med ett mycket allvarligt benbrott på den ena vingen efter en krock med bil och skadan var så allvarlig att den aldrig kunnat flyga mer.

Fick även ett samtal idag om en funnen Havsörn som jag får in imorgon om den klarar natten. De har inte hittat några skador på den utan den satt bara apatisk på marken. Låter som en förgiftning tycker jag, men vi får se.

Koltrast.

1 kommentar:

  1. Åh så synd men man gör ju vad man kan för djuren och ibland är det bara inte meningen att det ska fungera :/

    SvaraRadera