Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 17 juli 2018

Semesterjobb.

Igår släppte vi två skator och en kaja som vi haft inne ett tag nu och tre mindre skatungar fick ta den stora voljären i besittning för flygträning. De vi släppte drog iväg tillsammans på en gång och försvann in bland träden.
Vi fick även en sändning med torkade insekter med posten som vi har till mat åt våra fåglar, så det förrådet blev rejält påfyllt och vi klarar oss ett tag framåt. Vi brukar mixa insekter till ett pulver som vi blandar med annat foder för att binda ihop det och sedan formar vi bollar som vi fryser in och tar upp vid behov. En del insekter blötläggs också så att de mjuknar lite och passar bra att mata med.
Till kvällen så kom årets första Tornseglarungar in och det var två stycken som har ett par veckor kvar innan de kan flyga iväg.

 I väntan på friheten.

 Skatorna och kajan ville inte komma ut frivilligt.

 Diverse torkade insekter mixas med multivitamin mm för att bli foder till fåglar.

En av tornseglarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar