Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 3 juli 2018

Ny patienter och hungriga munnar.

Idag fick vi en transport från Kalmar bestående av en kattuggla från Öland som flugit in i ett altanfönster med hjärnskakning som följd som gör att den knappt kan sitta upp själv. Även en vuxen fiskmås från Kalmar som också uppträdde väldigt ostadigt och inte kunde stå eller flyga. Från Borgholm på Öland kom en udda patient och det är vår första svarthakedopping. Det är en ungfågel som blev funnen på en gångbana och när de provade att sätta ner den i vatten så kunde den inte simma ordentligt utan välte på sidan hela tiden.
Just nu är det många hungriga munnar att mätta och bland övrigt som vi har inne så är det en ung Kaja, 5 Skatungar 2 vuxna igelkottar och en ekorre bl.a.


1 kommentar:

  1. rb88 Sportsbook Review 2021 - ThTopBet
    rb88 is a brand new sportsbook that is currently offering rb88 bets on horse racing, william hill greyhounds, football and jeetwin tennis, and is looking to

    SvaraRadera