Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

fredag 25 maj 2018

Sommarperioden börjar.

Nu börjar en hektisk tid för oss på Vilthjälpen. Många ungar börjar att bli flygfärdiga och många blir förolyckade på olika sätt och blir funna av allmänheten som även de börjar att vistas mer i naturen nu när det är fint väder.
Även alla katter har kalas nu när det finns gott om nyutflugna fågelungar och små däggdjursungar och många gånger så vill de ta med sitt byte hem för att visa husse och matte hur duktiga de är.
Tänk bara på att i de flesta fall så är ungarna inte övergivna utan sitter bara och väntar på sin tur i matschemat.
Det bästa är att man tar en bild på fågeln och skickar till oss med uppgifter om vart det är och andra omständigheter så att vi kan se vad det är för något och om det är helt naturligt att de ska finnas där man fann dem.

En del av våra patienter för tillfället.
 Igelkotte som blivit attackerad av en hund och återhämtar sig bra och kan snart släppas igen.

 Två Talgoxungar och en liten Pilfink som ramlat ur sina bon.

 En snart flygfärdig Ringduva.

En betydligt mindre Ringduva som ramlat ur sitt bo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar