Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

måndag 14 maj 2018

Årets ungar börjar att komma in.

Något att tänka på är att de flesta ungar inte är övergivna innan man kan bevisa att föräldrarna är döda eller absolut inte finns i närheten.
Dessa är dock definitivt övergivna så vi får bli fosterföräldrar så länge.

Trastungen är för liten för att redan ha hoppat ur boet, annars så har de ett så kallat hoppstadie då de befinner sig på marken under någon veckas tid vilket är helt normalt.

Gåsungarna befann sig i närheten av en liten damm och kom springande till de som hittade de och det fanns ingen vuxen gås eller fler ungar där.


Knipungarna råkade ut för att deras mamma hade blivit överkörd på en väg och snälla förbipasserande stannade och tog hand om dessa tre. Vi ska försöka att hitta en fostermamma till dessa små liv så snart vi hittar några knipkullar i närheten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar