Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 12 mars 2014

Tyvärr tyvärr.

Tyvärr så klarade sig inte den havsörn som vi tog in för ett tag sedan. Den hade stora problem att behålla maten då den troligen var så utsvulten att dessa funktioner kopplats ned. Vi fick i den lite mat ibland men det fungerade tyvärr inte.
Svaret på ringmärkningen visade att den inte var så gammal som vi trodde från början. Färgkoderna på ringarna kommer igen efter ett antal år, så denna örn var ringmärkt som unge i ett bo med tre ungar 2009 strax utanför Oxelösund i Södermanland.
Just nu så befinner den sig i Stockholm för analys av miljögifter och obduktion för att konstatera vad den dött av och när de svaren är klara så får vi reda på det från Polisen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar