Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 2 mars 2014

Fisklinedöden.

Idag fick vi ett bra exempel på vad som kan hända när fåglar kommer i kontakt med fisklinor som lämnats i naturen. Efter ett telesamtal på eftermiddagen så kom kanoten snabbt upp på biltaket och sedan bar det av ner till båthamnen. En sjöfågel hade fastnat i något och simmade bara runt runt ute i vattnet och kom inte loss hade en förbipasserande sett. Men när vi kom fram med kanoten så var det redan för sent för att rädda den. Den hade trasslat in sig i ca 15 meter fiskelina och i princip strypt sig själv efter en förmodligen lång kamp, för linan hade även skurit in igenom skinnet på den.

Vigg som fastnat i en fiskelina.

En liten statusrapport på Havsörnen bjuder jag också på. Den senaste tiden så har den piggnat till en del och den dricker vatten själv, men att äta mat fungerar inte som det ska än. Vi är tvungna att tvångsmata den och ofta så spyr den upp maten igen, vilket inte är så bra. I morgon ska jag bjuda den på ett par möss och en liten kyckling så får vi se om den hellre vill äta själv istället.

Havsörnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar