Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

fredag 8 mars 2013

Lite aktivitet.

Det är ovanligt lugnt just nu för att vara i slutet på vintern, normalt så brukar det vara en del att göra så här års. Kattugglan som vi fick in senast befinner sig i fågelhimlen efter att den bara blev sämre och sämre, troligen så hade den en kraftig hjärnblödning med tanke på dess beteende.

Härom dagen så kom det in en stadsduva istället som hade blivit funnen på marken inne i stan. Dess ena öga var jättesvullet och den blödde en del från ett sår över ögat. Nu är det bara att rengöra såret och vänta på att svullnaden ska gå ner, innan vi kan se om själva ögat är skadat.

 Duvan med sitt skadade öga.

Rengöring av sår pågår.

Vi har också fått en stor färdig bur från vår arbetsplats som vi säkert kommer att få nytta av i framtiden, så nu är bara frågan vart vi ska ställa den. Men det är ett mindre problem, huvudsaken är att vi har lyckats få en i stort sett färdig bur till vår anläggning.

Den nya buren med dörr är 1 x 1,5 m och 2 m hög.

2 kommentarer:

  1. Jag blir så glad när jag ser att det är inte bara vackra ugglor som får hjälp utan även stadsduvor. Stackare, hoppas att den klarar sig. Ni gör ett fantastiskt jobb!

    SvaraRadera
  2. How to Win at PAGCOR Games - CasinoWow
    PAGCOR games 카지노사이트 include some classic video slots. Like all of these games, these games can be made 메리트카지노 through the browser. The games below are packed with all the

    SvaraRadera