Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 10 mars 2013

En del att göra i helgen.

Duvan som vi fick in häromdagen har fått en kompis och det är en unge som inte har börjat att flyga riktigt än. Den duvan blev funnen i ett parkeringsgarage där den troligen har ramlat ur sitt bo när den blev omhändertagen och fick komma till oss. De trivs bra ihop då duvor är flockfåglar och den nya duvan kan säkert göra så att den med skadat öga får nya krafter.


Idag så fick vi också in en skadad vigg som blivit funnen i strandkanten. Troligen så hade fastnat i en fisklina eller något och lyckats ta sig loss med svåra skador som följd. Ett allvarligt sår på det ena benet och ett par sårskador på bakryggen gjorde att vi blev tvungna att förkorta dess lidande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar