Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

torsdag 29 november 2012

Nu får tiden avgöra.

Efter att ha blivit ordentligt torr efter tvätten så var det idag dags att binda upp ormvråkens vinge, så den får vila under läkningen. Bedömningen just nu är att vi ger den tid att läka så får vi se om den blir bra igen, och den är satt på en ordentlig antibiotikakur för att inte riskera infektioner.
Aptiten är det inget fel på, utan den trycker i sig möss på löpande band. Så det är tur att det är ett riktigt musår i år så jag kan fånga möss hela tiden i fällorna. Jag har även en frys för fågelmat som det finns en hel del frysta möss i, men med den aptiten så minskar det snabbt.

 Färdig för uppbindning av vingen.


Med en mus i klorna säger den blicken allt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar