Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

lördag 6 juni 2015

Matning och fosterfamilj.

Kattuggleungen är hur snäll som helst och äter allt som stoppas fram till den, så det är inga problem förutom att den ska passas med maten med jämna mellanrum. Lite stöddig är den lille då han knäpper med näbben när vi kommer i närheten och det är bra att den visar attityd och inte är apatisk.

Vi har även de två senaste dagarna letat efter en fosterfamilj till de två storskrakungar som vi har inne, för vi såg en familj för ett par dagar sedan i en mindre å nära där de hittades. Tyvärr så har vi inte lyckats att återfinna familjen efter det så de har fått åka med hem igen.

 Vägning av den lilla kattugglan.

 Sedan matning med fina köttbitar.
 
 
Storskrakunge i närbild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar