Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 21 juni 2015

Lite uppdateringar.

Det finns en hel del att göra för tillfället och tillsammans med allt annat så är det fullt upp. Just nu är det småfågelungar som kräver matning mest hela tiden och vi har även en del vuxna djur som ska passas. Vi har fått in en igelkott som blev funnen på en uppfart där den satt och lät konstigt mitt på dagen och efter lite vård så ska den släppas i morgon, då den mår bra nu. Vi har även fått in en skadad tornseglare som förmodligen krockat med något och där gick det inte så bra då den dog under natten. Även den lilla haren blev snabbt dålig och fick somna in istället för att lida. Men storskrakeungarna äter och växer, likaså med kattugglan och talgoxen.
En liten björktrast som vi fick in hade förmodligen varit med om en bilkrock och den trodde vi inte att det gick att rädda då den hade ganska stora skador, men det mesta har läkt bra så det är bara att mata den så ofta som möjligt just nu.
Enda problemet är att det inte finns så mycket mat kvar i frysen till djuren och det som är mest akut är fisk till två matglada storskrakar, men sjön ligger nära så jag har varit nere med metspöet några gånger och fyllt på.

 Kattuggla.
 
 Storskrakar.
 
 Talgoxe.
 
Björktrast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar