Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 2 juni 2015

En ovanlig fågel till oss.

Idag på kvällen så fick vi ett samtal om en omhändertagen falk med remmar kring benen och efter en stund fick vi den hemkörd till oss. Det var en argsint sak som låg invirad i en håv och vi blev tvungna att ta fram saxen för att få loss den.
På benen hade den en läderremmar, radiosändare och en bricka med namn och adress på ägaren så det fick bli ett samtal till ägaren i Danmark som blev överlycklig att vi funnit hans falk som varit bortflugen sedan den 22 maj. Det är mycket troligt att han kommer redan i morgon för att hämta sin falk.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar