Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 5 augusti 2014

Vad händer hos oss just nu?

Det har varit ett litet uppehåll på inlägg ett tag av skilda anledningar. En anledning har varit att vi varit utomlands en vecka och att det har varit en hel del annat som kommit före uppdateringar.
Alla djur/fåglar var släppfärdiga innan vår utlandsresa så vi hade inget inne när vi var borta. Det som släpptes var 2 igelkottar, 2 Fiskmåsar och en Gräsand. Nu när vi är hemma igen så har det varit fullt upp under den senaste veckan, med en hel del samtal mm. Vi fick in en vuxen Tornseglare med en skadad vinge som en katt burit in, men tyvärr så gick den inte att rädda då den plötsligt slutade att äta. Igår fick vi in en unge av Tornseglare som har ett par veckor kvar till att den kan flyga och där är det inga problem med matvägran än så länge. Vi har också en Rödstjärt som knappt kan flyga inne för tillfället. Den har tappat så många fjädrar på vingarna att flygförmågan har drabbats. Med den är det lite osäkert då vuxna fåglar är betydligt svårare att hållas i fångenskap, så vi får se hur det går för den. Idag fick vi också in en duvunge som upphittarna döpt till Lanka, den har ramlat ur sitt bo på tok för tidigt så den måste vi mata under flera veckor innan den kan släppas igen.

 Tornseglarungen matas med vitaminberikad köttfärs.

 Nästan att hela fingret åker med när den gapar.

 Duvan Lanka i sin nya bur.

Mätt och belåten till natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar