Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 20 augusti 2014

Sparvhök och duvan.

Sparvhöken blir lite bättre i sina ben dag för dag så vi får hoppas att det går att få den frisk. Nu börjar den att använda sina ben lite mer efter förlamningen, men det kommer att gå åt lite flygträning innan den kan släppas igen.
Den vita duvan som vi tog hand om under sommaren är tillbaka igen, men nu är det inget fel på den. Den släpptes där den hittades och den blev väldigt tam där så den började att ta sig in i en affär när dörren stod öppen och var allmänt besvärlig. Så vi fick göra en ny utryckning och fånga in den igen för att den inte skulle tas bort av någon annan som förmodligen inte ville rädda den. Så nu får den vara instängd här hemma hos oss ett par veckor och sedan hoppas vi att den stannar kvar här på vår gård.

 Arg sparvhök.

Den vita duvan som fått komma hem till oss igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar