Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 31 augusti 2014

Rovfåglar och en frisläppning.

Den sista Tornseglaren blev släppt idag på förmiddagen och det är lika fascinerande varje gång att se hur de flyger nästan lika skickligt som de vuxna utan att någonsin ha flugit tidigare.

 Tornseglare.

Här drar den iväg.

Det märks också att ungfåglarna har börjat att försöka lära sig flyga nu och det går ju inte alltid så bra. De senaste dagarna har vi fått in en Ormvråk med ett allvarligt benbrott i den ena vingen och en Duvhök som flugit mot ett fönster och skadat sig.
Ormvråkens skada hade skett för ett tag sedan och vingen hade börjat att läka ihop, men i helt onormal ställning så den skulle aldrig ha kunnat flyga igen.
Duvhöken har inte så mycket bättre prognos då det verkar som att den brutit ryggraden vid kollisionen med fönstret, men vi ska ge den några dagar för säkerhets skull.

 Ung ormvråk.

  Ung ormvråk.

Ung Duvhök.

 Ung Duvhök.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar