Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

söndag 15 juni 2014

Frisläppning, Kottekurs, Andunge och Ekorrar.

Idag så var det dags att släppa den vita duvan som vi haft inne ett tag. Vi släppte den där den blev funnen och den såg lite fundersam ute till att börja med. När vi fick in den så var den så mager att den inte kunde flyga, men efter en kost på hönsmat, bröd mm så ökade den i vikt och började orka flyga igen. Så när den förstod att den var fri så tog den till vingarna och drog iväg i full fart över hustaken, så om ni ser en helvit duva någonstans i Oskarshamn så är det nog den som vi släppte idag.Två personer från Vilthjälpen har under lördagen varit på en Kottekurs på Gotland och där fått lära sig allt som kan vara värt att veta vid rehabilitering av igelkottar så nu har vi två kotteproffs i vår organisation :).

 Visby hamn.

Stort intresse på kottekursen.

Den lilla andungen äter och växer och det ser ut som att den kommer att klara sig efter att hans syskon blivit överkörda av en bil. Den får ta ett dopp ibland i barnpoolen som vi har.

Poolbad.

De två ekorrungarna i voljären håller full fart och idag så fick de in en ekorrmatare i buren. Så nu ska de bara lära sig hur den öppnas så kommer de nog att kunna lämnas tillbaka i slutet av veckan då de nu är så stora att de kan klara sig själva. Den förra ekorren lärde sig ganska snabbt hur den funkade.

Vår första ekorre lär sig hur det funkar.


1 kommentar:

  1. Även om saken helt naturligt måste rymma en del tragik, är de flesta av dina berättelser om vad ni uträttar riktigt hjärtevärmande. Hur kan någon köra över en andfamilj? Kanske mörker rådde. Annars råder konstant mörker i den personens själ, skulle jag gissa.
    / Deerhunter

    SvaraRadera